Ons Aanbod

 

1

Zwolle economie

Het gaat goed met de economische ontwikkeling van Zwolle. Met ruim 125.000 inwoners en ruim 85.000 arbeidsplaatsen behoort Zwolle tot de top 10 steden in Nederland qua groei van de werkgelegenheid én groei van de bevolking.
Zwolle is de logische schakel tussen Randstad, Noord- en Oost-Nederland en Duitsland.

De bereikbaarheid over weg, spoor en water naar dit stedelijk knooppunt is uitstekend.

Zwolle kent vier bedrijventerreinen van in totaal 450 ha netto oppervlakte. Drie daarvan zijn gelegen aan de vierstrooks-ringweg van Zwolle namelijk de bedrijventerreinen Voorst, de Marslanden én de Vrolijkheid. Het vierde bedrijventerrein - Hessenpoort - heeft een directe aansluiting op de A28.


De verschillende bedrijventerreinen hebben een divers karakter:
•        Hessenpoort is bedoeld voor de grotere bedrijven (> 1 ha) in de sectoren distributie, logistiek en industrie.
•        Voorst is het enige terrein binnen Zwolle waar watergebonden bedrijvigheid mogelijk is. Dit terrein kent zowel grotere als kleinere bedrijven.
•        De Marslanden is aangelegd voor de kleinere- en middelgrote bedrijven (< 1 ha. ).
•        De Vrolijkheid is het oudste bedrijventerrein met industrie, groothandel en autobedrijven.

Detailhandel

Zwolle heeft op het winkelgebied een sterke regionale rol. Het winkelaanbod bedraagt 160.000 m2 verkoopvloeroppervlak (vvo), waarvan 70.000 m2 in de binnenstad is gevestigd en 50.000 m2 is te vinden in wijkwinkelcentra. De perifere detailhandel beslaat 40.000 m2 aan verkoopvloeroppervlakte. Voor de bevolking van de stad (medio 2002 110.000 inwoners) en de regio (van 400.000 inwoners) heeft Zwolle een breed scala aan winkelvoorzieningen.

Bron: Gemeente Zwolle